Drapssiktet mann meldte selv fra til politiet

En mann i 40-årene er siktet for forsettlig drap på en kvinne i 30-årene i Lørenskog i Akershus. Han ringte selv politiet og varslet om saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå bekreftet at den siktede mannen var gift med og hadde to barn med offeret.

Les mer: Mannen siktet for drapet på kona

Det var ved 5.30-tiden mandag morgen at politiet ble varslet om saken. Da politiet ankom leiligheten i Skårerlia, fant de kvinnen død.

– Det har skjedd noe forferdelig her, skal mannen ha sagt i telefonen, ifølge Romerikes Blad.

Mannens forsvarer, Dag Svensson, bekrefter dette overfor NTB.

– Han tok imot politiet på stedet, og ble deretter pågrepet, sier advokaten.

Mannen forklarte seg om saken i rundt en time mandag, før han måtte avbryte avhøret. Han har ikke tatt stilling til straffskyld. Forsvareren tror avhøret kan komme i gang igjen etter lunsj tirsdag.

– Han er nedfor og lei seg over situasjonen, sier Svensson.

– Bidratt til kvinnens død

Politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt sier det er omstendigheter rundt funnet av den døde og på åstedet som gjør at de tror de står overfor et drap.

– Vi har skjellig grunn til å mistenke ham for å ha bidratt til kvinnens død, utdyper Åvitsland overfor NTB. Hun ønsker ikke å røpe detaljer av hensyn til etterforskningen.

Hun ønsker heller ikke å si noe om pågripelsen, utover at den skal ha skjedd uten dramatikk.

Politiet har siktet mannen for forsettlig drap. Han er en bekjent av den døde, ifølge politiet. Romerikes Blad beskriver relasjonen som nær.

Bekjentskapskrets

Et område ved en fireetasjes blokk i Skårerlia ble sperret av i forbindelse med etterforskningen, og politiet var onsdag på stedet med krimteknikere.

Politiet har plombert en søppelkonteiner fra området. Denne ble senere hentet av en kranbil.

Politiadvokat Åvitsland vil ikke si om det har vært vitner til det mulige drapet.

Etter hva Romerikes Blad erfarer, er kvinnen småbarnsmor. Barna skal være brakt til Akershus universitetssykehus for å bli tatt hånd om. Ifølge VG bor den siktede i området der kvinnen ble funnet død. Han var ifølge naboer ute og snakket med folk senest søndag.


View Larger Map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus