TV 2 kan straffes for Grey's Anatomy-episoder

Medietilsynet kritiserer TV 2 for å ha vist en episode av Grey's Anatomy som inneholdt grove voldsscener klokken halv fire på dagen. Foto: TV 2/American Broadcasting Companies
Medietilsynet kritiserer TV 2 for å ha vist en episode av Grey's Anatomy som inneholdt grove voldsscener klokken halv fire på dagen. Foto: TV 2/American Broadcasting Companies

Medietilsynet varsler at TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien Grey's Anatomy tidlig på ettermiddagen. Episodene inneholdt grove voldsscener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medietilsynet kommer med varselet etter en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss i mai.

– Blodige skildringer

– De to episodene vi har kontrollert, inneholdt nærgående og blodige skildringer av kyniske drap kombinert med truende og angstpregede scener. Dette er innhold som normalt kvalifiserer til en 15-årsgrense. Vi er kritiske til at TV 2 Bliss viser 15-årsinnhold klokken halv fire om ettermiddagen, sier seniorrådgiver Line Langnes i Medietilsynet.

Tilsynet viser til det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, som innebærer at program med et innhold som kan være til skade for mindreårige seere, men ikke i så alvorlig grad som det som forbys fullstendig, sendes etter klokka 21.00.

Les også: Foreslår nye aldersgrenser for film

Kyniske drap

«De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering.

Til NTB opplyser kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 at kanalen vil bruke tiden fram til fristen 28. juni på å forberede et svar til Medietilsynet. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus