Meny

Kritiske eposter fra marinejegere ikke journalført

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) avviser at noe ble bevisst holdt unna postlistene. Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsministeren innrømmer at ni eposter fra miljøet rundt Marinejegerkommandoen ikke ble journalført under striden om spesialstyrkenes fremtid.

I svarene på Stortingets kontroll- og konstitusjonskomités spørsmål i saken skriver Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) at det til sammen var ni eposter som ikke ble ført i Forsvarsdepartementets postlister, og at alle kom fra miljøet rundt Marinejegerkommandoen.

Der reagerer lederen i kontrollkomiteen kraftig på.

– Det gir meg en vond følelse. Det er ekkelt å se at eposter i en ubehagelig sak blir holdt unna postjournalen. Dette fremstår som meget spesielt, sier Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Les også: - Forsvarssjefen var ikke inhabil

Forsvarsministeren avviser at noe ble bevisst holdt unna postlistene.

– Det er overhodet ikke gjort med vilje, og de epostene og innspillene som er kommet i saken er håndtert og behandlet på en skikkelig måte i departementet, svarer Strøm-Erichsen til NTB.

Forsvarsministeren har fått sterk kritikk for ikke å ha tatt på alvor påstander om løgn, manipulasjon og trusler om telefonavlytting fra Forsvarets toppnivå i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen fra Ramsund og Bergen til Rena.

Les også: - Strøm-Erichsen viser ekstremt dårlig ledelse

Hun har også erkjent at det gikk tre måneder fra hun mottok den kritiske eposten fra marinejegernes tillitsvalgte, til hun leste den.

I svaret til Stortinget skriver hun at hun ikke leste vedleggene til eposten godt nok, og at det derfor ikke var noen i departementet som registrerte påstandene om trusler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus