Meny

EU advarer mot farlig mat fra Kina

FARLIG: I Kina har kyllingprodusenter blitt hardt rammet av frykten blant folk for den siste varianten av fugleinfluensavirus. Men de enkelte EU-land har også meldt kinesiske matvarer flest ganger som en mulig helsetrussel. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste helsefarlige matvarer kommer fra Kina, ifølge EUs interne rapportsystem.

I alt 540 forskjellige helseskadelige matprodukter fra Kina ble i 2012 registrert av EU-landenes nasjonale myndigheter og meldt i det europeiske informasjonssystemet RASFF, opplyser EU-kommisjonen i årsberetningen om RASFF.

Også produkter fra India og Tyrkia ble registrert mange ganger.

Systemet brukes av nasjonal myndigheter til å utveksle opplysninger om produkter som kan være en helsetrussel. I tillegg til de 27 EU-landene deltar EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein. Sveits er delvis med.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus