Meny

– Holder ikke med norske arbeidere

Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud legger frem Frps alternative nasjonale transportplan for årene 2014-2023 på en pressekonferanse på Stortinget i Oslo mandag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet ønsker europeiske fremmedarbeidere hjertelig velkommen for å realisere sitt forslag til nasjonal transportplan.
Mandag la Fremskrittspartiet frem sitt forslag til alternativ til Nasjonal transportplan. De ønsker å bruke 455 milliarder mer enn regjeringen i perioden 2014-2023. For å realisere målene i den nye planen mener partiet det vil bli nødvendig å hente inn arbeidskraft fra utlandet.

– Vi må ut og hente folk i utlandet også. Med en så ambisiøs plan holder det ikke med norske anleggsarbeidere. Men det er fullt mulig, og vi har et Europa som skriker etter jobber. Istedenfor å bidra med en masse lån og lignende til landene kunne man brukt arbeidskraften på vårt infrastrukturnett til det beste for Norge, sier samferdselspolitisk talsmann i FrP, Bård Hoksrud, til ABC Nyheter.

Les også: Frp vil bruke 455 milliarder ekstra på samferdsel

Her er noen av hovedpunktene i FrPs plan:


* 13 milliarder kroner ekstra til fordeling på samferdselstiltak i de fire største byene.

* 10 milliarder kroner til en kollektivpakke til øvrige byområder.

* Full intercity-utbygging innen 2025.

* En massiv veisatsing – uten bompenger.

– Man kunne sett for seg en nordsjøturnus der man kommer og jobber i noen uker, for siden å reise hjem. Det er vinn-vinn. Norge får gjort mere på de store samferdselsprosjektene, og de som ønsker det får komme hit og jobbe. Men vi skal selvsagt også utnytte den kapasiten vi har i Norge først, sier Hoksrud.

– Hva ville hindre folk i å bosette seg her? Ville ikke dette medføre økt arbeidsinnvandring?

– De som bor i EU har uansett anledning til å komme til Norge og prøve å få jobb her, sier Hoksrud.

– Utgangspunktet vårt, og ønsket til de fleste anleggsarbeidere er at de vil bo der de har familien sin. Men vi ønsker å løfte bevilgningene til samferdsel kraftig, og bedre hovedveinettet mellom de største byene i Norge. Vi vet at det er utenlandske selskap inne i Norge nå, og det er andre som vurderer å komme hit.

Både regjeringspartiene og borgerlige samarbeidspartnere møtte mandag forslaget med stor skepsis.

Les også: – Totalt urealistisk

Hoksrud tror likevel de vil komme på glid.

– Det er ikke noe nytt at de rister på hodet og er uenige. Vi har vært i front på mange politiske saker, og det viser seg at andre partier ofte kommer etter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus