Meny

Millardregning etter flom-flukt

Sentrale transportårer rammes av flommen i Tyskland. Ikke bare mange veier, men også flere sentrale jernbanelinjer er nå sperret av sikkerhetsgrunner. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag brast et dike i Nord-Tyskland og tusener er på flukt fra vannmassene. Sentrale jernbanelinjer rundt Berlin er også stengt.

Flomkatastrofen vokser i Mellom-Europa. Mandag brast et dike i Nord-Tyskland og sendte nye tusener på flukt fra vannet.

En regner med at ødeleggelsene vil bli svært kostbare. Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg anslår man regningene til å overstige 40 milliarder kroner.

Tyske forsikringsselskaper antar at erstatningsutbetalingene kan komme til å sprenge summene fra 2002, da høyvann også oversvømmet landet.

Les også: Minst ti døde, tusenvis evakuert på grunn av flom

Den tyske avisen Frankfurter allgemeine zeitung melder i dag at også jernbanelinjer er sperret på grunn av vannmengdene i elvene.

Ved Stendal sprang et dike i natt. Nye landsbyer står nå under vann. Foto: NTB scanpixVed Stendal sprang et dike i natt. Nye landsbyer står nå under vann. Foto: NTB scanpix

Høyhastighetslinjer til og fra hovedstaden Berlin er stengt, noe som rammer passasjerer på vei til og fra andre storbyer som Frankurt og Hannover.

Sporet som krysser Elbe i nærheten av Stendal, vest for Berlin, er også stengt av sikkerhetsgrunner.

Det er også her et dike skal ha blitt brutt natt til mandag.

1000 kubikkmeter vann i sekundet skal ha flommet gjennom en femti meter lang åpning nær landsbyen Fischbeck (bilde til høyre) som i dag var dekket av en meter høyt vann.

Les også: Flere tusen tyskere evakuert

Litt lenger sør i Tyskland, i byen Magdeburg, skal derimot tilstanden ha bedret seg noe.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus