Meny

26 år gammel norsk kvinne savnet i Hellas

SAVNET: Monica Barstad (26) er meldt savnet i Hellas. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica Barstad (26) fra Rogaland er meldt savnet i Hellas. Søndag reiste kvinnens far til Hellas for å lete etter sin savnede datter.

Utenriksdepartementet bekrefter at de er koblet inn i saken, og bistår kvinnens familie for å finne ut hva som har skjedd.

– Jeg kan bekrefte at en norsk kvinne i Hellas er meldt savnet hos norsk politi. Vår ambassade på stedet jobber med lokale myndigheter om saken, sier Veslemøy Lothe Salvesen, pressevakt i Utenriksdepartementet, til ABC Nyheter.

Lothe Salvesen forteller videre at den norske ambassaden i Hellas er i kontakt med lokale myndigheter for å undersøke om de kjenner til saken.

Sjekket ut fra hotellet

Runar Barstad Egeland er bror til den savnede 26-åringen. Han forteller at søsteren ikke har gitt lyd fra seg siden fredag, da hun sendte en SMS til faren.

– Hun skrev til ham at hun skulle legge seg, og ringe ham dagen etter. Noe hun ikke gjorde. Hun har alltid vært flink til å si fra, så vi merket fort at noe ikke stemte, sier Runar Barstad Egeland til TV 2.

Den savnede kvinnen var på ferie i Hellas sammen med venninner, men hun skal ha dratt alene til Aten.

Den norske ambassaden i Hellas har informert familien om at 26-åringen sjekket ut fra et hotell i den greske hovedstaden fredag morgen, og at hun ikke rakk formiddagsflyet til Norge.

Kvinnen blir av familien betegnet som reisevant og det opplyses at hun jobber som flyvertinne i Norwegian.

Sykehusene i området er kontaktet av ambassaden.

Får ikke kontakt

Det er en taxisjåfør som har informert politiet om at den norske kvinnen ikke rakk flyet som skulle frakte henne hjem til Norge.

Til VG forteller Monicas mor, Anne Karin Barstad Egeland, at datteren for en uke siden skal ha fortalt at hun følte seg forfulgt.

– Hun var redd, rett og slett. Til en hun kjente der nede fortalte hun at hun var blitt skremt av at noen fulgte etter henne. Det må ha skjedd i forrige uke, men vi kjenner ikke flere detaljer rundt det enda, forteller moren.

Anne Karin Barstad Egeland sier videre at hun reagerte på hvordan datteren skrev tekstmeldinger.

– Hun er blid, fornuftig og snill. Hun har alltid vært veldig omtenksom og god. Det har aldri vært noe festmenneske som finner på tull. Man kan stole på henne og det at hun blir borte slik er helt unormalt, sier moren til VG.

Faren leter i Aten

Etterforskningsleder Odd Olav Reisæter ved Sandnes politistasjon sier at de jobber med å innhente bevegelser på bankkotoen til Barstad.

– Det har vi ikke oversikt over ennå, men dette er en av tingene vi nå innhenter opplysninger om. Vi venter på tilbakemeldinger om tekniske ting som bank og telefon, og kommer også til å foreta vitneavhør. Vi regner ikke med å ha fått inn og systematisert disse opplysningene før i morgen tidlig, sier Reisæter til Aftenbladet.

Faren til den savnede flyvertinnen, Inge Osaland, dro i går til Aten for å lete etter datteren.

– Fra gresk politi får han beskjed om at de ikke kan gjøre noe før Monica er etterlyst av norsk politi, sier Egeland.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus