Meny

Flomkatastrofe trolig avverget i Ungarn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flomvernet holdt stand, og Ungarn unngikk dermed det verste av flommen som har skapt store ødeleggelser andre steder i Sentral-Europa.

Vannstanden i elven Donau begynte mandag å trekke seg tilbake etter å ha nådd et historisk høyt nivå gjennom helgen.

I Budapest nådde vannstanden i Donau et historisk høyt nivå på 8,91 meter søndag kveld, noe som var høyere enn den forrige rekorden på 8,60 meter fra 2006. 

– Vi har ingen meldinger om noen katastrofesituasjon. Situasjonen normaliserer seg, sa Budapests ordfører Istvan Tarlos mandag.

Heller ikke i resten av landet har flommen fått de katastrofale konsekvensene myndighetene en stund fryktet.

1.000 evakuert

– Budapest bør være utenfor fare innen onsdag, og vi håper på en perfekt statistikk uten dødsfall eller skader som følge av flommen, sier statsminister Viktor Orbán.

Selv om katastrofen trolig er avverget i hovedstaden, er rundt 1.000 mennesker evakuert ved storbyen Györ og ved Donausvingen, nær byen Visegrad, melder NRK.

Seks millioner sandsekker er blitt lagt ut langs Donau, og selv innsatte i ungarske fengsler er satt i inn arbeidet, skriver de.

Truet med å angripe

I går måtte delstatsmyndighetene i Tyskland skjerpe sikkerheten ved dikene etter at flere tysker medier mottok trusselbrev fra en ukjent gruppe som kaller seg Germanofob stormflodsbrigade.

Gruppen truet med å angripe de allerede hardt pressede dikene langs elven Elben og flere av dens sideelver.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus