Meny

Mild straff for ambassadeovervåkere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elleve tidligere politiansatte som tjente over 10 millioner kroner svart på overvåking for den amerikanske ambassaden har kun fått 30 prosents tilleggsskatt i straff.

Til sammen tjente de elleve 10,2 millioner kroner svart, melder TV 2, som har fått innsyn i ligningene til agentene for årene 2002 til 2010.

At agentene kun har fått 30 prosents tilleggsskatt synes advokat Per-Ole Hegdahl i Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening (NARF) er oppsiktsvekkende.

– Dette er en mild straff. I et normaltilfelle ville man ha fått 60 prosent tilleggsskatt, sier han.

Advokat John Christian Elden sier flere ville ha fått fengselsstraffer om politiet hadde etterforsket sakene.

– Hvis en person er tiltalt for å ha unndratt skatt av 1,9 millioner kroner over lengre tid og har gjort det med vilje, ville vedkommende ha fått 10-12 måneder i fengsel og rundt en halv million kroner i bot, sier Elden.

Skatt øst anmeldte de elleve for grovt skattesvik, men Østfold politidistrikt henla saken som intet straffbart forhold – til tross for at agentene innrømmet å ha jobbet svart i en årrekke.

Siden saken ble henlagt av politiet, endte det hele opp som en ren skattesak. Skatt sør som behandlet skattesakene til de elleve hemmelige agentene vil ikke kommentere saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus