Meny

Drillo – Vis at jeg tok feil!

Egil Drillo Olsen gjør store endringer på landslaget før tirsdagens privatlandskamp mot Makedonia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra den sannsynligvis siste norske landslagstroppen der samtlige spillere er født før 1990 velger Egil Olsen et lag av «gamlinger» og utfordrer dem til å vise at han feilet i laguttaket mot Albania.

– Det er vrient med privatkamp etter kvalifiseringskamp, og dette kan bidra til å få opp motivasjonen. Det blir mange endringer og et eldre lag. Hvis noen av gamlingene viser seg fram ordentlig så må jeg kanskje innrømme at jeg tok ut feil lag, sier Drillo.

Les også: Høgli berget VM-drømmen

– De får en gyllen mulighet til å vise at de skal være med også til høsten.

Blant dem som vil gripe sjansen er 37-årige Kjetil Wæhler, som får sin første landskamp siden september i fjor. Han var svært skuffet da han ikke fikk spille i Tirana.

Les også: Drillo åpner for formasjonsendring

– Jeg følte før kampen mot Albania at den kampen var perfekt for meg. Jeg fikk ikke muligheten, men jeg respekterer valget, og det er bare å ta nye tak, sier han til NTB og gjør det klart at han akter å ta Drillo på ordet.

– Det er hyggelig at han sier det. Mange har nok lyst til å vise at uttaket kanskje var feil. Jeg har alltid spilt for å kvalifisere meg til neste samling og kamp, og det er viktig å vise seg fram før de avgjørende kampene i høst.

Inspirerende

Per Ciljan Skjelbred er ti år yngre enn Wæhler og kan ikke betegnes som noen gammel mann, men han fikk sine første landslagsminutter på 34 måneder da han kom inn i Albania. Han har også lyst til å legge inn et bud på fast landslagsplass. At rammen om kampen neppe blir den beste skal ikke stoppe ham.

– Det er alltid inspirerende å spille landskamp. Selv om det ikke er kvalifisering, er det viktig likevel. Det blir opp til oss som spiller å gå i oss selv og gjøre en god prestasjon, sier han.

Skjelbred falt ut av landslaget da han brukte lang tid på å spille seg inn på laget i Hamburg. Han var aldri i tvil om at han skulle lykkes med å etablere seg i den tyske storklubben.

– Nei, jeg følte meg sikker på det, og så lenge jeg spiller fast i Hamburg bør jeg ha en bra sjanse til å komme på landslaget, mener han.

Norge er ganske godt forspent med sentrale midtbanespillere, og etter at U21-EM i Israel er over, banker en skokk med talenter født på 1990-tallet enda hardere på landslagsdøra.

Ungdommen kommer

– Det kan godt hende at det blir mange spillere fra U21-laget på landslaget i høst. Mange av dem har jeg allerede hatt inne. Vi møter Sverige borte i august, og da kan det bli en god del fra U21, sier Drillo.

Ardian Gashi er blant dem som må prestere tirsdag om han vil holde ungdommen fra livet. 32-åringen var i fjor høst tilbake i landslaget etter sju års fravær og spiller sin 12. landskamp mot Makedonia.

– Jeg tror alle på benken i Albania var skuffet over ikke å starte, særlig med den rammen, men vi ga støtten vi kunne til dem som fikk den æren. Vi har lyst til å vise oss fram, og det er en individuell bit, men først og fremst skal vi prøve å opptre som et lag, sier han.

– Aller helst skulle jeg sett at kampen mot Makedonia kom før den mot Albania, som en oppladning og en sjanse til å vise seg fram, men vi skal gjøre det beste ut av det. Ut fra det jeg har sett av Makedonia er de som lag bedre enn Albania. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus