Meny

Hushovd sto av Critérium du Dauphiné

BRØT I FRANKRIKE: Thor Hushovd er ute av Critérium du Dauphiné. Foto: Marcio Jose Sanchez (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tour de France-sjansen kan henge i en tynn tråd for Thor Hushovd etter at BMC-rytteren måtte bryte Critérium du Dauphiné søndag.

35-åringen fikk en oppløftende 4.-plass på den tredje etappen, men har slitt tungt de siste dagene. I et voldsomt regnvær på søndagens åttende og siste etappe valgte nordmannen å stå av rittet.

Også lagkameraten Ivan Santaromita, samt David López (Sky) og Omega Pharma-duoen Sylvain Chavanel og Pieter Serry valgte å bryte rittet da syklistene nådde matsonen ved Le Lauzet-Ubaye. Da gjensto omtrent 80 kilometer av etappen.

TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad er usikker på hvorvidt BMC lar Hushovd sykle Tour de France senere i sommer.

– Lagledelsen kan ha tenkt at han har det for tungt, og at det derfor er like greit at han drar hjem for å roe seg ned. Jeg tror de har sagt til Thor at han ikke skal risikere noe, men spare det han har for å bygge toppformen fremover, sa Kaggestad ifølge VG.

På fredagens etappe til Superdévoluy ble Hushovd slått med 16.06 minutter av den spanske vinneren Samuel Sánchez. I sammendraget lå nordmannen over timen bak lederen Chris Froome.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus