Meny

Barcelona-duo slakter Mourinho

Andrés Iniesta og Xavi er ikke nådige i sin kritikk av José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinhos trenerperiode i Real Madrid gjorde mer vondt enn godt for spansk fotball, ifølge Barcelona-stjernene Andrés Iniesta og Xavi Hernández.

Mourinhos suksess i den spanske hovedstaden ble overskygget av en rekke skandaler. Blant annet vraket han kaptein Iker Casillas og kom på kant med både spillere og tilhengere.

Les også: Mourinho planlegger gigantkjøp

Etter tre år i Real reiste portugiseren og tok over gamleklubben Chelsea. Det feller Casillas' spanske landslagskollegaer ingen tårer over.

– Du må bare se på fakta. Han skadet spansk fotball. Generelt sett gjorde Mourinho mer vondt enn godt, sier Andrés Iniesta i et intervju med avisen El Pais.

– Men jeg liker ikke å snakke om ham i det hele tatt. Så om det går greit, lar vi det være med dét, la midtbanestjernen til.

Ikke imponert

Han får støtte av lagkameraten Xavi, som er fornøyd med at Mourinho har forlatt La Liga.

– Det er opplagt at jeg ikke er begeistret for fotballen han står for, sier han til avisen Sport.

Xavi understreker at kritikken ikke har bakgrunn i at Mourinho var trener for nettopp erkerivalen Real Madrid.

Playmakeren sier han gjerne ser et Real-lag som ligner den såkalte Galácticos-utgaven fra starten av 2000-tallet, da Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo og David Beckham herjet for de helhvite.

– Jeg elsket å se dem spille, for de hadde en klar idé og et konsept. Mourinhos Real hadde ikke det. Det laget har ikke etterlatt noen arv for framtiden, slår han fast.

Negativ fotball

Xavi mener Europas største klubber er forpliktet til å spille «positiv» fotball.

– Det kan ikke være riktig at rike og mektige klubber skal spille som Chelsea gjorde i mesterligaen i fjor eller som Manchester City og Real Madrid har gjort i det siste, sier Barca-veteranen.

50-årige Mourinho har tidligere vært assistenttrener i Barcelona. Han har også hatt suksess som trener i Porto og Inter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus