Meny

Trusler mot flomutsatte diker i Tyskland

Innbyggere i den østtyske byen Magdeburg hjelper til med å bygge diker mot de enorme vannmassene som truer fra elva Elben. Foto: Jens Wolf (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerheten er skjerpet langs de flomutsatte dikene i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt etter trusselbrev om at dikene vil bli angrepet.

Delstatsmyndighetene har skjerpet sikkerheten ved dikene etter at flere tysker medier har mottatt trusselbrev fra en ukjent gruppe som kaller seg Germanofob stormflodsbrigade. Gruppen truer med å angripe de allerede hardt pressede dikene langs elven Elben og flere av dens sideelver.

Dikene ble søndag overvåket både fra luften og fra bakken.

– Vi tar trusselbrevet alvorlig og gjør alt som trengs for at folk fortsatt skal føle seg trygge, sier Holger Stahlknecht, innenriksminister i Sachsen-Anhalt, til nyhetsbyrået DPA søndag.

Samtidig fortsetter vannstanden å stige i elver og vassdrag rundt om i delstaten. I delstatshovedstaden Magdeburg forbereder myndighetene seg søndag på det verste, der det ventes et Elben når nye rekordhøye nivåer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus