Meny

Fremstilles for fengsling etter urmakerran i Haugesund

Lervik ur i Haraldsgata i sentrum av Haugesund ble lørdag formiddag ranet av tre bevæpnede personer. Foto: Google Maps/StreetView (skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer som er pågrepet og siktet for urmakerranet i Haugesund lørdag, vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Det opplyser operasjonsleder Trond Friberg i Haugland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Han sier at politiet søndag ikke aktivt leter etter flere gjerningspersoner, men utelukker ikke at det kan komme til å skje senere.

– Søndag formiddag er det bare ett døgn siden ranet. Vi er derfor tidlig i etterforskningen, sier Friberg.

De tre pågrepne er menn mellom 35 og 45 år, ifølge politiet.

De er ikke norske statsborgere, men politiet vil søndag ikke opplyse nasjonalitet, fordi arbeidet med å identifisere dem ikke er avsluttet.

Pågrepet lørdag kveld

To personer som ble innbrakt tidlig på dagen lørdag, er sjekket ut av saken. Dermed sitter politiet igjen med tre personer de mener har noe med det væpnede ranet av urmakeren å gjøre. Den tredje personen ble pågrepet uten dramatikk i Sauda sentrum lørdag kveld. De øvrige pågripelsene ble også gjort i Sauda kommune.

Før pågripelsene hadde politiet gjort beslag av ett våpen og ransutbytte etter at tre personer med skytevåpen lørdag formiddag slo til mot Lervik ur i Haugesund.

Les også: Fire pågrepet i Sauda – politiet fortsetter jakten

Kjørte av veien

Politiet fikk melding om ranet ved 10.30-tiden lørdag, og etterlyste etter kort tid en grå Audi stasjonsvogn som ble observert kjørende ut av byen. Et par timer senere ble den funnet kjørt av veien mellom Sauda og Røldal.

Minst to gjerningsmenn ble sett da de stakk fra fluktbilen etter at den kjørte av veien i området Kleivane langs fylkesvei 520.

– Det er gjort beslag i bilen som gjør oss 100 prosent sikre på at dette er rett bil, sier Friberg. Han bekrefter at det dreier seg om ransutbytte.

– Det er gjort funn

Politiet satte store ressurser inn i søket etter gjerningspersonene. Det ble benyttet både hunder og helikopter, og det ble lenge lett i området rundt stedet der fluktbilen ble funnet.

Politiet bekrefter at det er gjort funn av et våpen som ble brukt under ranet. Våpenet ble funnet på fortauet utenfor butikken. Det er ikke gjort funn av våpen utover det, ifølge Friberg.

Vær varsomme

Politiet har etterlyst en burgunderfarget Audi A4 Avant med kjennetegn SD 11650. Bilen ble stjålet fra Stavanger natt til lørdag, men politiet vet ikke sikkert om den har noe med ranssaken å gjøre.

Politiet etterlyste også en polsk registrert Toyota Celica med kjennetegn ELC74WT, som de mener kan knyttes til tyveriet av fluktbilen i Stavanger.

Søndag formiddag hadde politiet ingen nye opplysninger om de to etterlyste bilene, ifølge Friberg.

Ranet for millioner

Det ble ikke avfyrt noen skudd i forbindelse med ranet, men det ble truet med skytevåpen.

Ranerne skal ha fått med seg mange klokker. Betjeningen skal ha oppholdt seg bak skuddsikkert glass, men det er ikke opplyst om det var kunder til stede.

Lervik ur ble også ranet to ganger i 2009. I det ene ranet ble fire polske menn dømt for å ha tatt med seg ur til en utsalgspris av 2,1 millioner kroner. Siktelsen ble frafalt for det første ranet, hvor varer for 2,6 millioner kroner ble tatt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus