Meny

Her er prinsesse Madeleines bryllupsmeny

Brudepar og gjester samlet på trappen til Drottningholms Slott etter vielsen. Etterpå ventet en storslått middagsmeny med retter basert på eksklusive, svenske råvarer. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksklusive ingredienser fra Sverige preget bryllupsmiddagen på Drottningholm slott lørdag kveld. Tema for menyen var svenske delikatesser, råvarer fra sjø og hav dominerte.

De 400 gjestene fikk først servert Kalix-løyrom i kjegle med sitron og krydret creme fraiche, Skagen-emulsjon med sprøtt rugbrød, sennepsild i uthulet gulrot, matjesildsterrin, egg fra Gotland med skum av kaviar og minipaier med Västerbottenost.

Deretter fikk de smørbakt ørret med dampet hvit asparges, stekt grønn asparges, råmarinert fiolett asparges, tomat- og sjalottløkkompott med brunet smør, pepperrot, gressløkolje og lakserogn.

Fra landjorda ble det til hovedrett servert helstekt indrefilet av kalv fra Holmberg gård med Västervikssennep og astrakancidersaus, gulrot og bakt miniblomkål fra Nobis gårder.

Til dessert var det «Pavlova» med italiensk marengs, jordbærsorbé og jordbæris, hvit sjokolade og friske jordbær.

Den svenske kongefamiliens yndlingskokk Stefano Catenacci sto for menyen, der svært lite har lekket ut på forhånd, utover at det skulle være storslagent, svensk og sesongbasert. Mesterkokken fra Operakällaren står også for kveldens bryllupskake, som er en ganger en halv meter stor.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus