Meny

Fire pågrepet i Sauda – politiet fortsetter jakten

RANERE PÅ FRIFOT: Lervik ur i haraldsgata i haugesund sentrum ble lørdag formiddag ranet av tre bevæpnede personer som fortsatt er på frifot. Foto: Google Maps/StreetView (skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fortsetter lørdag ettermiddag søket etter ranerne som slo til mot en urmaker i Haugesund. Fire personer er pågrepet i Sauda i forbindelse med saken.

Politiet er rimelig sikre på at de fire som nå er pågrepet, har noe med ranet å gjøre, skriver Haugesunds Avis. Pågripelsene skjedde to forskjellige steder i Sauda kommune, opplyser politiet.

Før pågripelsene hadde politiet gjort beslag av ett våpen og ransutbytte etter at tre personer med skytevåpen lørdag formiddag slo til mot Lervik ur i Haugesund.

Politiet fikk melding om ranet klokken 10.41 lørdag, og etterlyste etter kort tid en grå Audi stasjonsvogn som ble observert kjørende ut av byen. Et par timer senere ble den funnet kjørt av veien mellom Sauda og Røldal.

Minst to gjerningsmenn ble sett da de stakk fra fluktbilen etter at den kjørte av veien i området Kleivane langs fylkesvei 520.

– Det er gjort beslag i bilen som gjør oss 100 prosent sikre på at dette er rett bil, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB. Han bekrefter at det dreier seg om ransutbytte.

– Det er gjort funn

Nå letes det i området rundt der fluktbilen ble funnet. Ved 15-tiden meldte politiet at de har samlet en større styrke innsatspersonell i området hvor bilen kjørte ut. Det letes også i dette området med hunder og helikopter, opplyser Friberg.

– Det er også gjort funn i terrenget, uten av jeg vil gå nærmere inn på hva dette er snakk om.

– Vi er i rett område med de rette ressursene, sier operasjonslederen.

Han bekrefter også at det er gjort funn at et våpen som ble brukt under ranet.

– Det er gjort funn av våpen på sentralt åsted, på fortauet utenfor butikken. Det er ikke gjort funn av våpen utover det, sier Friberg.

Ifølge politiet ble det observert ett våpen som ble brukt under ranet, men politiet kunne ikke utelukke at ranerne hadde flere våpen med seg.

– Vær varsomme

Siden politiet ikke visste om ranerne fortsatt var bevæpnet, ba de publikum i området om å være særdeles oppmerksomme og utvise varsomhet ved kontakt med fremmede mennesker. De anmodet også befolkningen om å sikre bilene sine, og fjerne nøkler.

Politiet etterlyste også en burgunderfarget Audi A4 Avant med kjennetegn SD 11650. Bilen ble stjålet fra Stavanger natt til lørdag, men politiet vet ikke sikkert om den har noe med ranssaken å gjøre.

Politiet etterlyste også en polsk registrert Toyota Celica med kjennetegn ELC74WT, som de mener kan knyttes til tyveriet av fluktbilen i Stavanger.

Haugesunds Avis har vært i kontakt med eieren av den grå Audi stasjonsvognen. Mannen bor i Stavanger-området. Han har meldt bilen stjålet fra sitt hjem. På avisas bilde av bilen, ser man den stående i grøfta på venstre side i en høyresving.

Ranet for millioner

Det ble ikke avfyrt noen skudd i forbindelse med ranet, men det ble truet med skytevåpenet.

Ranerne skal ha fått med seg mange klokker. Betjeningen skal ha oppholdt seg bak skuddsikkert glass, men det er ikke opplyst om det var kunder til stede.

Avisa skriver at Lervik ur også ble ranet to ganger i 2009. I det ene ranet ble fire polske menn dømt for å ha tatt med seg ur til en utsalgspris av 2,1 millioner kroner. Siktelsen ble frafalt for det første ranet, hvor varer for 2,6 millioner kroner ble tatt.

Les også: Væpnet aksjon utløst av utdrikningslag


Vis større kart

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus