Meny

Oslo-mann innrømmer storstilt ID-svindel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29-åring fra Oslo erkjenner å ha stjålet sensitiv post i stort omfang, og brukt opplysningene til å svindle til seg verdier. Politiet tror det dreier seg om flere hundre tusen kroner.

Mannen var i besittelse av systemnøkler som gjorde at han kunne stjele kredittkort, pinkoder og opplysninger fra det offentlige. Han endret blant annet et av ofrenes adresse i Altinn, skriver Dagbladet.

Foreløpig omfatter saken åtte fornærmede, men politiet sier at etterforskningen er i en tidlig fase, og at omfanget kan øke betydelig.

Les også: Arbeidsledighet kan gi mer ID-tyveri

– Dette er første gang vi her på Sentrum har sett en slik sak med så stort omfang, sier politioverbetjent Terje Melvold ved Sentrum politistasjon. Flere av de foreløpig åtte sakene har vært anmeldt tidligere. Melvold sier dette viser at det lønner seg å anmelde selv om saken i første omgang blir henlagt.

29-åringen er tidligere dømt for lignende saker, og sitter nå varetektsfengslet i fire uker. Han har innrømmet ID-svindel, men forsvareren ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: 

Slik svindles du av falske Microsoft

Nettbank- og kortsvindel tilsvarende to Nokas-ran i året

Tøm kontoen før svindlerne gjør det

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus