Meny

Faremo tar avstand fra Frps menneskesyn

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo tar avstand fra Frps siste utspill om tiltak i innvandringspolitikken. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets forslag til innstramming i innvandringspolitikken er urealistiske og inhumane, mener justisminister Grete Faremo (Ap).

Partiet lanserte før helgen ønsker om omfattende tiltak, og varsler at dette blir sentralt i valgkampen og eventuelle regjeringsforhandlinger. Blant forslagene er lukkede mottak for asylsøkere.

– Grunnen til at jeg reagerer så sterkt, er at de gir uttrykk for et menneskesyn det er all mulig grunn til å ta sterk avstand fra. Det er selvsagt ikke ulovlig å søke asyl, og det er selvsagt slik at noen får avslag, sier Faremo til Dagbladet lørdag.

Les også: Nær halvparten vil ha Solberg som statsminister

Hun håper hun aldri vil få se det hun betegner som et fengselsregime som i gjengs praksis i europeisk skala ville betydd over 100.000 asylsøkere lukket inne.

– Vi har tiltrådt en rekke internasjonale konvensjoner, og tatt på oss gjensidige forpliktelser. Så kommer Frp med forslag som glatt bryter med alt dette, og forsøker å gi inntrykk av at det lar seg gjennomføre, sier justisministeren, som betegner forslagene som valgkamputspill.

Les også: Frp krever garanti for redusert innvandring

Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, hevder at partiets forslag er gjennomført i Danmark og Finland. Faremo viser imidlertid til at det er mange og viktige forskjeller mellom Frps forslag og de to nabolandenes politikk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus