Meny

Nær halvparten vil ha Solberg som statsminister

Siv Jensen og Erna Solberg, her under NRKs partilederdebatt i forrige uke. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Velgerne mener Høyre-leder Erna Solberg er best skikket til å håndtere de fleste områdene i norsk politikk, viser en meningsmåling.

47,9 prosent vil ha Solberg som statsminister etter valget, mens 39,6 prosent ønsker at Jens Stoltenberg (Ap) blir sittende, viser Infacts måling for VG.

Velgerne har mest tillit til at den blå statsministerkandidaten klarer å håndtere økonomien, utdanningspolitikken, eldreomsorgen, helsevesenet og samferdselspolitikken.

Stoltenberg scorer høyest på tilliten innenfor utenrikspolitikk og det å holde arbeidsledigheten lav. Selv om han nå er mindre ønsket som statsminister enn ved forrige måling i desember, tar han igjen noe av Solbergs forsprang på tillit innenfor skole og utdanning.

– Dette er en solid måling som er veldig positiv for oss. Bakgrunnstallene viser at vi har lyktes i måten å formidle vår politikk på. Jeg tror ikke at jeg har sett så høye prosenter før. Det avspeiler nok et ønske om et skifte, sier Solberg til avisa.

Stoltenberg sier i en kommentar at velgernes mening om landets neste statsminister i stor grad speiler den generelle oppslutningen om Høyre og Frp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus