Meny

Fem drept i skuddrama i California

Studenter beskriver det hele som en terrorscene, skytingen rundt høyskolen i Santa Monica. Her blir en ung kvinne trøstet av en politikvinne. Foto: Jonathan Alcorn (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Santa Monica etterforsker hvorfor en mann drepte fire personer i et skytedrama byen fredag. Gjerningsmannen ble til slutt drept av politiet.

I tillegg til de fem døde er en annen person alvorlig skadd, opplyser politiet.

Skytedramaet pågikk få kilometer fra der president Barack Obama hadde toppmøte med sin kinesiske kollega Xi Jinping.

Politiet fryktet først at det var flere som kunne være involvert i skytingen, som ryster USA. En person ble pågrepet, men han er nå utenfor mistanke, skriver Los Angeles Times.

Politiet vet ennå ikke hva som var motivet for skytingen, men sier den trolig ikke har sammenheng med møtet mellom Obama og Xi.

Kapret bil

To personer ble funnet døde i et utbrent hus i Santa Monica fredag. En mann i sluttet av 20-årene, væpnet med et halvautomatisk våpen og iført skuddsikker vest, forlot huset mens det sto i flammer, forteller øyenvitner.

Politikilder opplyser til Los Angeles Times at de to som ble funnet døde i huset, trolig var gjerningsmannens far og bror.

Etter å ha forlatt huset, stanset han en bil og tvang sjåføren til å kjøre ham videre. Underveis åpnet han ild mot en buss, der tre personer ble såret.

Etter å ha beordret sjåføren av den kaprede bilen om å kjøre ham til en høyskole, skjøt og drepte han henne. En annen person som var passasjer i bilen, ble alvorlig såret.

Inne på høyskolen skjøt og drepte gjerningsmannen ytterligere en person før han forskanset seg i skolebiblioteket. Der ble han til slutt drept av politiet etter en skuddveksling.

Panikk

Rystede studenter beskriver panikken da gjerningsmannen kom til høyskolen i Santa Monica. Stephen Bell og hans klassekamerater forberedte seg på en forestilling i steppdans. Da kom to kvinner løpende og sa at de hadde sett en kvinne bli skutt inne i biblioteket.

– Da hun sa det ordet, skutt, da lukket vi døren umiddelbart, la oss ned på gulvet og slo av lyset, sier Bell til Los Angeles Times.

– Jeg tenkte på Columbine High School. Det var det første som falt meg inn, sier han.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus