Meny

Norsk kommando i Adenbukta

Norsk kommando i Adenbukta

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henning Amundsen om bord på fregatten KNM Fridtjof Nansen leder nå NATO-operasjonen Ocean Shield, som skal bekjempe pirater i Adenbukta og Indiahavet.

NATO-styrken består av flere NATO-fartøyer, og flaggkommandør Henning Amundsen blir styrkens sjef. Han skal lede NATOs piratjakt i Adenbukta og Indiahavet fram til 6. desember i år.

NATO-styrken teller i alt 700 mann. 170 av disse er om bord i den norske fregatten. I tillegg til Norge deltar også personell fra Danmark, Nederland, Ukraina og USA. I tillegg til soldater og offiserer stiller den norske styrken også med et bordingsteam som skal etterforsker og håndtere bevis – samt ett traumeteam for medisinsk behandling.

Oppdraget består i å beskytte skipstrafikk og avverge og forhindre sjørøveri i Adenbukta og i Indiahavet, et område som er like stort som Vest-Europa.

– Cirka 20.000 skip går årlig gjennom området, sier pressetalsmann i Forsvarsdepartementet Ivar Moen til NTB.

Han forteller at det så langt i år ikke har vært én eneste vellykket kapring. Antall kapringsforsøk var fredag kveld ikke tilgjengelig.

Flaggkommandør Amundsen sier til NTB at han vil være stasjonert om bord i KNM Fridtjof Nansen i hele perioden fartøyet er kommandofartøy. De vil ha kapasitet til å foreta bordinger med marinejegere.

Fregatten forlot marinebasen Haakonsvern i Bergen 15. mai.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus