Meny

Full fest for Chris og Madeleine

Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill ankommer lokalene på Grand hotell i Stockholm før festmiddagen dagen før dagen. Foto: Erik Mårtensson (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til jubel fra folkemengden dukket prinsesse Madeleine og forloveden Christopher O'Neill opp på balkongen på Grand Hotel fredag. Paret feiret med venner og familie kvelden før de gifter seg i Slottskyrkan.

Fra vinduene i Strömsalongene på hotellet kunne hovedpersonene se hvilken enorm folkemasse som hadde samlet seg utenfor Grand Hotel, ved siden av pressekorpset, på utkikk etter kjente fjes på den røde løperen. Etter det NTB har grunn til å tro skal det ha vært storesøster kronprinsesse Victoria som oppfordret paret til å gå ut på balkongen.

Plutselig sto paret ute på balkongen til elleville hvin fra massene. De vinket og smilte noen sekunder, før de forsvant igjen, like fort som de dukket opp.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var vertskap for den private festen dagen før bryllupet. Hele fredag strømmet kongelige og andre prominente gjester til Grand Hotel i Stockholm, der mange av gjestene også skal bo denne helga.

Ari i solen

De norske kongelige virket absolutt klare for to dagers bryllupsfeiring da de ankom. Først ut var prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, som ankom hotellet tidlig på ettermiddagen.

På spørsmål fra pressen om hvordan det er å være i Stockholm, slo Ari Behn ut med armene:

– Det er nå det begynner!

Deretter, vendt mot sola på en skyfri himmel:

– Det er det beste som fins!

Prinsesse Märtha Louise smilte bredt og sa at paret gledet seg til bryllupet. Klokka 18 var kronprins Haakon på plass, og han ble mottatt av en overbegeistret folkemengde som hadde samlet seg utenfor hotellet for å få se de kongelige. Kronprinsesse Mette-Marit er for øvrig på vei tilbake fra Myanmar og kommer først til bryllupet lørdag.

Celina på bytur

Kosmetikkarvingen Celina Midelfart og Tor Olav Trøim er også gjester i bryllupet, og tok seg fredag noen timers bytur. Da de kom tilbake, ruslende hånd i hånd i solsteiken, uttrykte også de at de gledet seg veldig til feiringen i helga.

Siden mange av bryllupsgjestene bor på hotellet gikk de rett fra rommene sine til festen senere på kvelden. Det gjaldt for eksempel fyrstinne Charlene av Monaco, som deltar i bryllupsfeiringen uten fyrst Albert.

Også danske prins Joachim og prinsesse Marie gikk fra rommet til festen. Lørdag kommer også kronprins Frederik og kronprinsesse Mary for å delta i feiringen.

Carl Philip alene

Fredagsfesten begynte klokka 19, og kvart på sju kom bilene med den svenske kongefamilien. Først kronprinsesseparet, deretter kongeparet og til slutt prins Carl Philip alene uten samboeren Sofia Hellqvist. Hun dukket opp tjue minutter senere, flankert av prinsesse Madeleines venninner, blant annet bestevenninnen Louise Gottlieb.

Svenskekongens fire søstre, prinsessene Margaretha, Birgitta, Désirée og Christina ankom sammen, noe som faktisk ikke er så ofte man ser. Alle virket svært fornøyde ved ankomst.

Sammenlignet med selve bryllupsfesten lørdag kunne den private festen fredag være mer løs i formen. Både venner av brudeparet og prinsesse Madeleine selv hadde overraskelser på lur.

Bryllupsmiddagen lørdag på Drottningholm blir mer formell. Vielsen foregår i Slottskyrkan lørdag klokka 16, med påfølgende brudeferd til lands og til vanns fram til middagsmottakelsen på Drottningholms slott om kvelden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus