Meny

Arsenal åpner lommeboka

Arsenal-manager Arsene Wenger (t.v.) har fått nye midler til spillerinnkjøp av klubbens styreformann Ivan Gazidis (t.h.). Foto: Lai Seng Sin (NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenals styreformann Ivan Gazidis sier at klubben er villig til å bruke penger for å hente profilerte spillere til Emirates stadion.

Klubben har prioritert stadionbygging og infrastruktur i en årrekke, og åtte år uten trofeer taler sitt eget språk.

Konsernsjef i London-klubben, Ivan Gazidis, påstår at Arsenal nå er klar til å hente verdensstjerner.

Vi burde være i stand til å kjempe på et nivå som Bayern München. Jeg sier ikke på noen som helst måte at vi er der, men ferden de siste ti årene har virkelig vært med det målet i tankene , sier Gazidis under en pressekonferanse til The Telegraph.

– Det handler om å hente spillere som vi i Arsenal tror på. Wenger er prisblind. Han henter dem han har tro på uavhengig av ry og pris, sier Gazidis.

– Store muligheter

Dermed blir denne sommeren noe utenom det vanlige for Arsenal-manageren. Klubben har de siste årene solgt stjerner som Robin Van Persie, Cesc Fabregas og Samir Nasri. Dagbladet skriver at flere engelske aviser hevder at Wenger og kompani kommer til å svi av hele 70 mill pund i sommerens overgangsvindu.

– Vi har store muligheter. Vi har et visst beløp i reserve og nå kommer det også nye inntektsstrømmer. Alle disse tingene betyr at vi kan gjøre ting som er spennende, sier Gazidis.

Arsenal-kjenner og C More-kommentator Kenneth Fredheim undres på hvorfor London-klubben ikke har tatt større grep rundt spillerinnkjøp tidligere. Fredheim forteller til VG at han tror uttalelsene som nå kommer fra klubbens konsernsjef er nokså troverdig.

Han forteller at Wenger opp gjennom årene kontinuerlig har hevdet at det finnes tilstrekkelig med penger i klubben som kan brukes, men at de med unntak fra i fjor ikke har sprengt pengebingen. Fredheim undres på hvorfor Wenger ikke har villet krone sitt fantastiske utviklingsarbeid med å hente de voksne, erfarne spillerne som ville skaffet trofeer.

Det er for øvrig skandaløst å stå uten trofeer siden 2005, sier Fredheim.

– Samtidig er det umulig å kritisere en klubb for å være edruelighetens høyborg i sinnssvake Premier League, legger han til.

Rooney og Fellaini på programmet

Manchester Uniteds Wayne Rooney og Evertons Marouane Fellaini er to av spillerne som er nevnt som mulige tilvekster i klubben fra Nord-London. Wengers nye kjøpskraft er for eksempel mer enn nok til å hente Everton-esset Marouane Fellaini. 

– Det høres jo helt ellevilt ut. Si at han har hatt omtrent 30 millioner pund fra før. Da kan man nesten kjøpe ti klassespillere hver sesong. Man kan i hvert fall tolke det dithen at de har en ambisjon om å vinne ligaen, mens det de siste tre-fire årene har virket som Wenger har hatt en ambisjon om å bli nummer fire, sier Fredheim til VG om Arsenals nye budsjettall.

Fredheim har for øvrig troen på at Fellaini kan være et friskt tilskudd på Emirates.

– Han ville gitt Arsenal svært mye av det de behøver, og hodestyrke offensivt og defensivt. Og en tøffhet som jeg har savnet på midtbanen. Så han ville vært en verdifull brikke i Arsenal-puslespillet, avslutter Fredheim.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus