Meny

Slik er loven i Texas:

Mann drepte prostituert - frikjent fordi han ikke fikk sex

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fikk en prostituert til leiligheten sin og betalte 150 dollar. Kvinnen gikk uten å gi ham sex. Det betrakter en domstol i Texas som tyveri som tillater dødelig våpenbruk.

Det var julaften 2009 at Gilbert Ezekiel bestilte en prostituert til leiligheten sin. Hun fikk pengene, 150 dollar (snaut 900 kroner), men sa hun måtte ned og betale sjåføren sin. Så prøvde hun å stikke av uten å levere sextjenestene.

Det fikk Ezekiel til å skyte henne gjennom halsen. Den 23 år gamle kvinnen ble lam og døde syv måneder senere, melder San Antonio Express-News.

Avisen kan fortelle at en jury i Bexar fylke onsdag frikjente drapsmannen, trass i at Ezekiel vedgikk å ha avfyrt skuddet.

Forsvarerne hans prosederte på at skytingen skjedde fordi han prøvde å få tilbake stjålet eiendom, de 150 dollarne.

Pengene var å betrakte som stjålet idet kvinnen nektet å ha sex med ham, eller å levere tilbake pengene, sa de - og fikk gjennomslag i juryen.

Den oppsiktsvekkende dommen begrunnes med at loven i Texas tillater bruk av «dødelig makt» for å få tilbake stjålet gods, dersom man ikke klarer å hindre tyven på en annen måte.

Helt Texas i Texas? Sjekk loven deres her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus