Meny

Jyllands-Posten evakuert etter mistenkelig funn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedkontoret til avisen Jyllands-Posten i Aarhus er evakuert etter funn av en mistenkelig pakke, opplyser dansk politi.

– Det er funnet en mistenkelig pakke i en busk ved Jyllands-Posten, og vi er massivt til stede og undersøker saken, sier politiinspektør Mogens Brøndum.

Alle de ansatte fikk fredag morgen beskjed om å gå ned i et spesielt sikringsrom i bygget.

– Her skal vi vente til pakken er undersøkt. Vi er om lag 40 personer her nede, sier en av de evakuerte til avisen Ekstra Bladet, som holder til i den samme bygningen.

Den danske avisen har de siste årene vært utsatt for en rekke trusler, og senest i januar i år ble en canadisk-pakistansk mann dømt til 14 års fengsel for å ha planlagt et terrorangrep mot avisen.

Jyllands-Posten havnet i det internasjonale søkelyset etter at den i 2005 trykket en karikaturtegning av profeten Muhammed som var laget av tegneren Kurt Westergaard. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus