Meny

To pågrepet i hasjsaken på Jylland

Smuglerbåten heises opp i Ålbæk Havn. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi har pågrepet to menn i forbindelse med hasjsmuglersaken i Danmark, der en nordmann ble drept av politiet, melder Ritzau.

En av de to er en 38 år gammel norsk statsborger som ble pågrepet i Sør-Norge tirsdag. Han er utlevert til Danmark og skal framstilles for varetektsfengsling i Hjørring fredag formiddag.

En 45 år gammel mann ble pågrepet torsdag og er også begjært utlevert til Danmark av dansk politi.

Etterlyst

Fra før er to personer pågrepet i saken der en norsk 49-åring ble skutt av politiet i Ålbæk havn i januar i år. En tredje nordmann på 28 år er etterlyst gjennom politisamarbeidet Interpol etter storbeslaget.

Søndag 6. januar slo dansk politi til mot de mistenkte smuglerne i Ålbæk på Nord-Jylland etter å ha blitt tipset av norsk politi. En motorbåt kom fra Norge og inn til havna der to nordmenn ventet med 250 kilo hasj.

Nordmennenes båt, en hurtiggående rib, ble innhentet av en politibåt, og det oppsto en skuddveksling da en politibetjent forsøkte å ta seg over i smuglerbåten. 49-åringen ble truffet i hodet og brystet og døde av skadene, mens politibetjenten ble såret.

Saken granskes av Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), som tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge.

Varetektsfengslet

De to pågrepne nordmennene på 27 og 36 år er siktet for narkotikasmugling. 27-åringen innrømmer besittelse og transport av 250 kilo hasj, men hevder han ikke visste hvor mye stoff det var snakk om.

36-åringen har også innrømmet besittelse og transport av hasj – men ikke mer enn 45 kilo. Begge sitter for tiden varetektsfengslet.

Politiet har etterlyst 28-åringen fordi det sto tre norskregistrerte biler på kaien i Ålbæk der skyteepisoden fant sted, og 28-åringen er registrert som eier av en av disse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus