Meny

Fortsatt evakuert etter gruvesprekk

Grunnen ved gruva ved Hemnes sank 0 cm i løpet av natt til torsdag og skapte forskyvninger og sprekker i terrenget. Foto: Marianne Hanssen Oksfjellelv / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem som ble evakuert fra sine boliger ved Bleikvasslia i Nordland torsdag, kan fortsatt ikke flytte tilbake. Politiet avventer resultatet av de geologiske undersøkelsene.

Geologer fra Direktoratet for mineralforvaltning kommer til stedet fredag formiddag og skal undersøke sprekkdannelsene i det gamle gruveområdet.

– Geologene kommer i 12-13-tiden for å foreta sine undersøkelser. Så vil det vel ta litt tid før de kommer med sine konklusjoner. Foreløpig opprettholder vi evakueringene av de tre bolighusene og de fem beboerne, sier operasjonsleder Bente Bygdås i Helgeland politidistrikt til NTB.

Les også: – Sprekkene vokser

Torsdag ble først fem bolighus evakuert etter at en rundt 180 meter lang sprekk ble oppdaget i området. Senere på dagen kunne beboerne i to av husene flytte tilbake.

Grunnen ved gruva sank mellom 20 og 30 centimeter i løpet av natt til torsdag.

Det har vært flere mindre sprekker i området de siste ukene, men situasjonen eskalerte natt til torsdag.

Sprekkdannelsen er så kraftig at asfalten har krøllet seg, og sprekkene utvidet seg ytterligere i løpet av torsdag. Den største sprekken er på omkring en halv meter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus