Over 12.000 utenlandske statsborgere på Nav-tiltak

Over 12.000 utenlandske statsborgere på Nav-tiltak
Over 12.000 utenlandske statsborgere på Nav-tiltak
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andelen utenlandske statsborgere som går på Nav-tiltak fordi de har «nedsatt arbeidsevne», øker kraftig. Mange av dem er arbeidsinnvandrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mai gikk 9.305 utenlandske statsborgere på arbeidsavklaringspenger i Nav. I tillegg gikk 3.381 utenlandske statsborgere på tiltak «for personer med nedsatt arbeidsevne», skriver Aftenposten.

Blant norske statsborgere har andelen med «nedsatt arbeidsevne» gått noe ned – blant utenlandske statsborgere har den økt med 12 prosent fra 2010 til 2013.

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt sier de følger utviklingen nøye

– Vi ser nå at en del av arbeidsinnvandrerne bruker tjenestene til Nav for å komme i jobb. Denne utviklingen følger vi nøye, svarer arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en epost.

Hun viser til at det er kommet mange arbeidsinnvandrere til Norge de siste årene, og at de er en utsatt gruppe på arbeidsmarkedet.

Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité Robert Eriksson (Frp) mener tallene Aftenposten omtaler vil bli en stor utfordring for Velferds-Norge på lang sikt.

– Økt ledighet blant utenlandske statsborgere som også får tilgang på våre trygdeytelser, er en større utfordring enn hva det politiske flertallet liker å innrømme, sier Eriksson.