Meny

Over 12.000 utenlandske statsborgere på Nav-tiltak

Over 12.000 utenlandske statsborgere på Nav-tiltak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andelen utenlandske statsborgere som går på Nav-tiltak fordi de har «nedsatt arbeidsevne», øker kraftig. Mange av dem er arbeidsinnvandrere.

I mai gikk 9.305 utenlandske statsborgere på arbeidsavklaringspenger i Nav. I tillegg gikk 3.381 utenlandske statsborgere på tiltak «for personer med nedsatt arbeidsevne», skriver Aftenposten.

Blant norske statsborgere har andelen med «nedsatt arbeidsevne» gått noe ned – blant utenlandske statsborgere har den økt med 12 prosent fra 2010 til 2013.

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt sier de følger utviklingen nøye

– Vi ser nå at en del av arbeidsinnvandrerne bruker tjenestene til Nav for å komme i jobb. Denne utviklingen følger vi nøye, svarer arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en epost.

Hun viser til at det er kommet mange arbeidsinnvandrere til Norge de siste årene, og at de er en utsatt gruppe på arbeidsmarkedet.

Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité Robert Eriksson (Frp) mener tallene Aftenposten omtaler vil bli en stor utfordring for Velferds-Norge på lang sikt.

– Økt ledighet blant utenlandske statsborgere som også får tilgang på våre trygdeytelser, er en større utfordring enn hva det politiske flertallet liker å innrømme, sier Eriksson.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus