Meny

«Baywatch» i Oslos gater

Nikolai Kongelf er en urban livredder som sitter utplassert ved et av gangfeltene på Jernbanetorget i Oslo. Hensikten er å gjøre gående oppmerksomme på hvilke farer man må passe seg for ved kryssing av trafikkerte veier. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 70 prosent av ulykkene med myke trafikanter i Oslo skjer når de krysser veien. For å gjøre noe med dette har Vegvesenet plassert ut 30 «urbane livreddere» ved fotgjengeroverganger.

«Nå skal nordmenn lære å gå på ny», lyder budskapet når Statens vegvesen tar grep for å få ned tallet på ulykker der fotgjengere ikke ser seg for.

I en fersk undersøkelse kommer det fram at bilistene i 82 prosent av ulykkene ikke så fotgjengeren.

Les også: Tasting og surfing blir forbudt

De 30 livredderne skal veilede myke trafikanter på sju steder i Oslo og Akershus, og de vil de neste ukene være plassert i livreddertårn – i reneste Baywatch-stil. De urbane livredderne vil være tilgjengelige for fotgjengerne på samme måte som vanlige livreddere på badestrendene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus