Meny

Egeland blir ny generalsekretær i Flyktninghjelpen

NY JOBB: Jan Egeland tiltrer sin nye stilling som generalsekretær i Flyktninghjelpen 12. august. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Egeland blir ny generalsekretær i Flyktninghjelpen. Han er i dag europadirektør i Human Rights Watch og begynner i sin nye stilling 12. august.

Egeland har tidligere vært FNs visegeneralsekretær for humanitære saker og organisasjonens nødhjelpskoordinator. Han har også vært leder for NUPI og generalsekretær for Norges Røde Kors.

Styreleder i Flyktninghjelpen Idar Kreutzer sier Egeland vil bli en sterk talsperson for verdens fordrevne og er godt kvalifisert til stillingen.

– I krig og krisetid har jeg ofte vært vitne til at Flyktninghjelpens arbeid redder liv og beskytter de mest utsatte. Det er med ydmykhet og forventning jeg ser fram til å ta fatt på jobben som generalsekretær. Hjelp til de fordrevne i og fra Syria vil fra første stund være en viktig arbeidsoppgave, men også beskyttelse av sivile i alle de største konfliktområdene fra Kongo til Afghanistan og fra Sudan til Colombia, sier Egeland i en kommentar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus