Meny

Kjæresten reagerer på Tina-etterforskning

NY INFO: Politiet gikk fredag 31. mai ut med en ny etterlysning i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen i 2000. Mannspersonen hun snakket med er tegnet ut ifra beskrivelsen vitnet har gitt av vedkommende av Harald Nygård. Mannen beskrives til å være et sted mellom 25-30 år, ca. 180 cm, normal legemsbygning og kanskje litt kraftig overkropp. Jakken er antakeligvis en mørk brun skinnjakke. Mannen gikk i dongeribukse. (Foto: Harald Nygård/Politiet / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At tegninger og vitneobservasjoner i Tina Jørgensen-saken blir offentliggjort mer enn tolv år etter, får mannen som i sin tid ble siktet for drapet til å reagere, melder NRK.

Politiet i Stavanger gikk i slutten av mai ut med en ny etterlysning i forbindelse med etterforskningen av drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000.

Tinas kjæreste den gang ble siktet av politiet, men lille julaften to år senere, ble siktelsen henlagt av riksadvokaten.

Etterlysningen har fått den daværende kjæresten til Tina, som var siktet for drapet, og advokaten hans, Atle Helljesen til å reagere.

– Vi opplevde at etterforskningen den gang var ensidig retten mot kjæresten, derfor reagerer han ganske sterkt nå når vi ser at det fantes materiale, som kunne ha ført til nye tips i saken, sier Helljesen til NRK.

Mannen som nå etterlyses skal ha snakket med Tina Jørgensen den natten hun forsvant. Et vitne har beskrevet til politiet at han utenfor Burger King på Torget i Stavanger, så at Tina Jørgensen sto og snakket med en mann.

Klokken var da passert 1.30, natt til søndag 24. september 2000. Dette er den siste personen som skal være observert sammen med Tina Jørgensen.

Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000, en måned etter at hun forsvant.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus