Meny

Bygninger raste sammen i Philadelphia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer ble fanget i ruinene da to bygninger raste sammen i Philadelphia i USA onsdag. To mennesker kan ha mistet livet i ulykken.

Brannmannskaper begynte å grave med bare hender i ruinene av to bygninger som raste sammen i nærheten av sentralstasjonen i Philadelphia, som ligger i delstaten Pennsylvania i USA.

Politikilder opplyser ifølge CNN at en kvinne mistet livet i ulykken. Lokalavisa Philadelphia Inquirer melder om to døde. Politiet har ikke kommet med offisielle opplysninger om dødsfall.

Politiet har imidlertid bekreftet at i alt 14 personer er reddet ut av ruinene. Av disse er 13 innlagt på sykehus.

Bruktbutikk

I den ene bygningen lå det en Fretex-butikk. I den andre bygningen lå det en stengt butikk i første etasje og leiligheter høyere oppe.

Ulykken skjedde mens rivningsarbeid var i gang i den ene bygningen, opplyser brannvesenet.

Redningsmannskaper fortsatte letingen i ruinene utover dagen onsdag.

– Ha in mente at vi ikke vet hvor mange som faktisk var i bruktbutikken da veggen kollapset i morges, advarte ordfører Michael Nutter på en pressekonferanse onsdag ettermiddag lokal tid.

«Som et godstog»

Mark Newell ble vitne til hendelsen. Han sier at det hørtes ut «som et godstog» da bygningene falt sammen, og at det umiddelbart ble klart at folk var fanget i ruinene.

– Man kunne høre stønn, sier Newell til Philadelphia Inquirer.

En polititalskvinne sier det ikke var noen eksplosjon på stedet. Hun beskriver kollapsen som en arbeidsulykke.

– Du ville ha sett store mengder støv i lufta hvis det var en eksplosjon, forklarer talskvinnen.

Etter ulykken måtte politiet be tilskuere og fjernsynshelikoptre om å fjerne seg fra stedet, slik at mannskapene kunne lytte etter tegn på liv.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus