Meny

Enige om bonusavtaler

Kvinnelandslagene er fornøyd med bonusavtalen de har gjort med NFF. Her feirer A-laget en scoring mot Island i september i fjor. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFF og spillerrepresentanter for Norges EM-lag har kommet til enighet om de to sluttspillene.

I forbindelse med EM-sluttspillet for kvinner og U21 for gutta, får NFF utbetalinger fra UEFA etter hvor godt lagene klarer seg. Det utbetalte beløpet avhenger av hvor langt lagene kommer i turneringen.

NFF, NISO og spillerrepresentanter fra landslagene har forhandlet seg frem til en løsning løsning samtlige parter er fornøyd med. Følgene avtaler er blitt besluttet:

Bonusavtale A-kvinner:

Gull: 1,495 million kroner 
Sølv: 1,035 million kroner 
Bronse: 0,805 million kroner 
Kvartfinale: 0,345 million kroner (som vinner av gruppa) 
Kvartfinale: 0,345 million kroner (ved 2./3. plass i gruppa) 
9. - 12. plass: 0,230 million kroner 

Bonusavtale U21: 

Gull: 1 million kroner 
Sølv: 0, 75 million kroner 
Semifinale: 0,5 million kroner 
Gruppespill: 0,25 million kroner

Spillerne bestemmer innad i troppen hvordan bonusen skal fordeles.

– Begge lagene har levert sterke prestasjoner, og det er veldig fortjent at de får sin andel av inntektene. Jeg vil berømme begge spillergruppene for konstruktive og gode forhandlinger, og ikke minst vil jeg ønske begge lag lykke til i mesterskapet. Norsk fotball går svært spennende tider i møte, forteller assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, til fotball.no.            

Vi ser en økning fra forrige mesterskap, så vi er fornøyd med både prosess og resultat , meddeler landslagskaptein Ingvild Stensland til fotball.no

– Nå er det ikke først og fremst bonusmulighetene som gjør at vi gleder oss utrolig til dette mesterskapet. Men vi er veldig fornøyde med at NFF har denne bonusordningen, som viser at arbeidet vi legger ned blir satt pris på, sier NISOs kontaktperson fra det norske U21-herrelandslaget, Jo Inge Berget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus