Meny

Lokal fisker nektet å flytte seg for kong Harald

En beruset mann nektet å flytte seg for kongen. Foto: Bjørn Brunvoll

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En beruset mann nektet å flytte seg for kongens følge, og endte i basketak med hans majestets livvakter.

Natt til lørdag startet årets laksefiske i Eikra. Ifølge Romsdals Budstikke skal en mann i 50-åra fra Molde ha nektet å flytte seg for kongens følge, som ønsket en plass ved elven. Det skal ha ført til basketak med kongens livvakter.

– Vi ble kontaktet av kongens livvakter om at det var en mann med utagerende oppførsel, og at dette kunne være et sikkerhetsproblem i forbindelse med kongens fisketur, sier sier Thorry Aakenes i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Rb.Nett, og legger til:

– Vi hadde folk på vei til stedet allerede i forbindelse med sikkerhetsopplegget, så vi kom til Eira, bare 20 minutter etter at vaktene ringte. Vi ble fortalt at det ikke nyttet å prate fornuft med den berusede mannen, og det endte med at vi tok ham med oss til arresten.

Politiet har ikke gått ut med opplysninger om hendelsen før nå fordi de har ønsket å dysse ned kongens besøk.

Mannen som nektet å flytte seg har blitt anmeldt, og det har blitt opprettet straffesak.

Ifølge TV 2 skal ikke kong Harald ha tatt med seg fangsten hjem, men i stedet sluppet den ut i elven igjen.

– Kong Harald har vært en lidenskapelig sportsfisker i alle år, og dette er nok hans mest kjære form for avkobling ved siden av seilingen, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV2.no.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus