Meny

Forsvaret testet ny missil

MISSIL: Den norske missilen Naval Strike Missile ble avfyrt mot en utfased fregatt i rakettskytefeltet utenfor Andøya. Foto: Forsvaret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naval Strike Missile ble for første gang avfyrt med skarpt stridshode fra et marinefartøy.

Natt til onsdag avfyrte Forsvaret for første gang en Naval Strike Missile (NSM) med skarpt stridshode fra et marinefartøy.

Se video fra avfyringen nederst i saken!

Missilet ble avfyrt mot den utfasede fregatten KNM Trondheim i rakettskytefeltet utenfor Andøya.

– Dette er en teknisk evalueringsskyting som vil gi oss verdifulle data i det videre arbeidet frem til NSM overleveres til Sjøforsvaret, forteller prosjektleder Stig Klynderud i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) i en pressemelding.

Les også: Nord-Korea har reist missil i posisjon for utskyting

Som planlagt

FLO skal gjennomføre i alt åtte missilfyringer, men dette er den eneste som gjennomføres med skarpt stridshode i evalueringsprogrammet. Resultatene blir analysert og brukt i evaluering av NSM.

Missilet har nyutviklet stridshode av samme størrelse og vekt som de eldre Penguin-missilene, men dette skal være mer effektivt og slagkraftig.

– Det nye sjømålsmissilet er et svært høyteknologisk missil, og nattens evalueringsskyting var første skyting med skarpt stridshode fra et marinefartøy. Skytingen gikk som planlagt, sier Klynderud.

Les også: Mistet missil over Danmark

Styrker forsvarsevnen

Ifølge Forsvaret representerer de nye sjømålsmissilene en helt ny kapasitet for Forsvaret, og er i bruk av Sjøforsvaret på de nye fartøyene i Skjold- og Nansenklassen.

Missilet er spesielt tilpasset norske krav og behov, og bidrar til en klar styrking av Norges forsvarsevne, samt en betydelig modernisering av Sjøforsvaret.

Se video fra utskytingen:
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus