Meny

Storflom skaper fortsatt frykt og kaos

VANNKAOS: Folk tar seg fram i båt langs en oversvømt gate i byen Dresden øst i Tyskland. Flommen i elvene fortsetter å skape frykt og kaos i Sør- og Mellom-Europa, minst 13 mennesker har mistet livet og de materielle skadene er svært store. I tillegg til Tyskland er Tsjekkia, Slovakia og Østerrike hardt rammet. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storflommen fortsetter å skape frykt og kaos i de sørlige og østlige delene av Tyskland. Vannmassene truer med å gjøre omfattende skade spesielt øst i landet.

Straks situasjonen ser ut til å bedre seg på ett sted, kommer det krisealarm fra et annet.

Natt til onsdag var forholdene spesielt vanskelige i de østlige delstatene Sachsen og Sachsen-Anhalt, men også i Niedersachsen lenger vest vokste frykten for en flomkatastrofe.

Rekordhøyt

I byen Halle i Sachsen-Anhalt jobbet soldater og sivile onsdag med å forsterke diker slik at vannet ikke skulle trenge igjennom.

– Vannet har ikke stått så høyt på 400 år, sa en talsmann for byens myndigheter.

I Sachsens hovedstad Dresden, kjent for sine mange kulturminner, skapte høyvannet i elva Elben bekymring.

– Vannstanden stiger langsomt, men ubønnhørlig, sa bymyndighetenes talskvinne Heike Grossmann.

Les også: Høyeste vannstand på over 500 år

Minst 13 døde

Inntil tirsdag kveld var det meldt om 13 omkomne i flommen i Mellom-Europa, og det var onsdag frykt for at dødstallet kunne komme til å stige.

De materielle skadene er store, og Tysklands statsminister Angela Merkel har lovet omfattende økonomisk hjelp til de rammede.

Les også: Se bildene av Europa som oversvømmes

I Tsjekkia har elva Vltava gått over sine bredder, men dikene i hovedstaden Praha så ut til å holde vannmassene i sjakk.

Både i Østerrike, Slovakia og Ungarn er det slått katastrofealarm som følge av flom i Donau.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus