Meny

NRK kan bli flyttet til Groruddalen

PÅ FLYTTEFOT: NRK kan bli flyttet fra Marienlyst til Groruddalen. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK kan bli flyttet fra Marienlyst til Groruddalen. Ideen har dukket opp i forbindelse med etterbruk at et olympisk mediesenter.

Mediesenteret havner enten på Økern eller på Kjelsrud ved IKEA hvis Oslo får vinterlekene i 2022. Og NRK er ikke avvisende til tanken, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen til NRK.

– Hvis det blir et OL i Oslo vil NRK gjerne spille en sentral rolle der, enten det er i forbindelse med planlegging og forberedelser eller etterbruk. Men foreløpig er dette et spørsmål som er ganske hypotetisk, slik at vi har ikke noe endelig svar på det, selv om vi er uformelt informert om planene slik de ligger i dag.

Les også: Ny sjef vil øke NRK-lisensen

Når Oslo bystyre onsdag ber om statsgaranti for vinter-OL i 2022, er det to mulige etterbrukere av et mediesenter som blir nevnt spesielt. Den ene er Politihøgskolen, den andre er NRK.

– Det vil være aktuelt for oss å vurdere det som en erstatning for den driften vi i dag har på Marienlyst. Vi har en utmerket lokalisering der i dag, men det er klart at et helt nytt og moderne mediesenter vil kunne gi oss noen fordeler som vi ikke klarer å få til i dag, sier Hansen.

NRKs kommunikasjonsdirektør bekrefter at tanken om å flytte NRKs mangslungne virksomhet på Marienlyst er tenkt uavhengig av OL, men noen umiddelbare flytteplaner er det ikke, sier Tommy Hansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus