Meny

Minst 25 pågrepet i Tyrkia – uroen fortsetter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi arresterte minst 25 demonstranter i byen Izmir tidlig onsdag. I Ankara og Istanbul ble det brukt tåregass mot protestbevegelsen.

I Izmir ble minst 25 pågrepet for å ha «spredd villedende og ærekrenkende opplysninger», ifølge det statlige nyhetsbyrået Anatolia.

En unnskyldning fra den tyrkiske regjeringen tirsdag, bidro ikke til å stanse demonstrasjonene som har spredt seg som en bølge over hele landet.

Onsdag morgen nektet tusenvis av demonstranter å spre seg til tross for at politiet bruker både tåregass og vannkanoner.

Allerede tirsdag kveld strømmet tusenvis av demonstranter tilbake til Taksim-plassen i Istanbul og ut på gatene i Ankara.

Dermed fortsetter demonstrasjonene i Tyrkia for sjette dag på rad.

Les også: Demonstranter skåler i protest

Skatt

Natt til onsdag ble det også meldt om sammenstøt i den sørøstlige byen Hatay, på grensen mot Syria, der en 22 år gammel demonstrant mistet livet tidligere.

To politibetjenter og tre demonstranter ble skadd i sammenstøt i Hatay tidlig onsdag morgen, ifølge den private tv-kanalen NTV.

Tirsdag fikk demonstrantene en unnskyldning fra Erdogans regjering.

– Demokratier kan ikke eksistere uten opposisjon, fastslo visestatsminister Bülent Arinc på en pressekonferanse. Tidligere har Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan karakterisert demonstrantene som vandaler.

Les også: Onür får skyldfølelse når han ikke demonstrerer

– Her er vandalene

«Her er vandalene. Hvor er Tayyip», lød det tidlig onsdag taktfast fra demonstrantene som var samlet på Taksim-plassen i Istanbul, Tyrkias største by.

Erdogan er i Algerie for andre dag på rad, på et fire dagers offisielt besøk i Nord-Afrika.

Protestbølgen har spredd seg til hele Tyrkia. Tirsdag kveld sluttet også flere fotballtilhengere som kom fra Besiktas-kamp, seg til demonstrantene på Taksim-plassen i Istanbul.

Les også Nordmann i Istanbul: – Det er helt ville tilstander

Plassen har blitt det symbolske hjertet for protestbølgen. som nå har spredd seg til byer i hele Tyrkia.

Situasjonen ble først tirsdag kveld meldt som langt fredeligere og mer gemyttlig enn de foregående kveldene. Demonstrantene spilte musikk, danset og sang.

Men rundt midnatt kom meldingene om tåregass og vannkanoner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus