Meny

Amerikansk soldat vil trolig erkjenne massakre

MASSAKRE: Den amerikanske soldaten Robert Bales, her tegnet under et tidligere rettsmøte i forbindelse med straffesaken hvor Bales er tiltalt for å ha drept 16 afghanere. Onsdag må han igjen møte for en militær domstol. (Illustrasjon: Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å unngå dødsstraff, vil trolig den amerikanske soldaten Robert Bales erkjenne at han tok livet av 16 afghanere i en massakre i fjor.

Soldaten møter for en militær domstol i staten Washington onsdag. Der vil han bli spurt om han erkjenner straffskyld etter tiltalen.

Bales er tiltalt for å ha stått bak en massakre i det sørlige Afghanistan i mars i fjor. Han er tiltalt for 16 drap, 6 drapsforsøk og 7 overfall. 17 av ofrene var kvinner og barn, alle skutt i hodet.

39-åringens forsvarer, advokat John Browne, sa i forrige uke at hans klient kom til å erklære seg skyldig for å unngå dødsstraff.

Selve rettssaken mot soldaten starter først i september.

Den 39 år gamle soldaten forlot basen sin i Kandahar-provinsen midt på natten for å begå drapene i en landsby ved basen.

følge rettsdokumentene satte han fyr på flere av likene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus