Meny

Frp krever garanti for redusert innvandring

STILLER KRAV: Morten Ørsal Johansen og FrP vil stramme inn innvadringen til Norge, og nå vil de ha garantier på at så skjer. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet garanterer at innvandringen vil gå ned hvis de blir med i regjering. Venstre og Kristelig Folkeparti kaller ultimatumet ekstremt, uheldig og uklokt.

Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, står bak garantien, og sier at partiet ikke vil sitte i regjering hvis de ikke får gjennomslag for dette.

Dermed går han langt i å avlyse en firepartiregjering med Frp, Høyre, KrF og Venstre.

– At innvandringen går ned, vil vi garantere. Hvis vi ikke får til det, blir det vanskelig å sitte i regjering. Det er så viktig for Frp og våre velgere, at der må vi innfri, sier han til Dagbladet.

– Vi foreslår aldersgrense og andre kriterier for familieinnvandring, og restriksjoner på arbeidsinnvandringen. Vi vil forholde oss til FNs menneskerettskonvensjoner, men vil se på hvordan andre land, som Danmark og Finland, forholder seg til disse, sier Johansen.

Les også: FrP-talsmann langer ut mot partimedlemmer

Venstre-leder Trine Skei Grande og innvandringspolitisk talsmann i KrF, Geir Bekkevold, avslår Frps ultimatum.

– Her utgjør Frp en ekstrem ytterlighet. Jeg mener at en regjeringsforhandling starter med at noen snakker sammen. Jeg merker meg at de har en litt annen tilnærming, sier Grande.

– Det er uheldig og uklokt at han går ut og stiller slike ultimatum nå, sier Bekkevold.

Les også: Ørsal Johansen vil ha femårig asyl-pause

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus