Meny

Statsadvokat: – Grønland-politiet mangler etterforskere

En politibil står utenfor Tøyen T-bane stasjon etter knivstikking nylig. Ifølge Statsadvokatene i Oslo har Grønland politistasjon, som blant annet dekker Tøyen, for få ressurser til etterforskning. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politistasjonen på Grønland i Oslo klarer ikke å håndtere kriminaliteten, advarer Statsadvokaten. Drøyt hvert fjerde ran i Norge skjer i stasjonens område.

Det er tredje år på rad at Oslo statsadvokatembeter i sin rapport trekker fram at politiet på Grønland har for få etterforskere og jurister. Rapporten er skrevet etter en inspeksjon i april i år, melder NRK.

«Etter vår oppfatning er det fremdeles slik at etterforskningskapasiteten og påtalekapasiteten på Grønland politistasjon er underdimensjonert i forhold til å håndtere kriminaliteten i Grønland krets og å utføre de arbeidsoppgaver som de er pålagt på en tilfredsstillende måte», heter det i rapporten.

Les også: Kraftig angrep på politiets avhørsmetoder

Statsadvokat Erik Førde mener for få saker blir oppklart. For vinningskriminalitet dreier det seg om under ti prosent, mens bare to prosent av grove tyverier blir oppklart.

– Det er på sett og vis ganske alvorlig når prioriterte saker som ran i offentlig rom og familievoldssaker ikke får den oppmerksomhet de fortjener, sier statsadvokaten.

Til NRK uttaler Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold at det er hans ansvar å sørge for fordelingen av ressurser innenfor de rammer Oslo-politiet har.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus