Meny

Skullerud taus om åpningslaget

Norges Jo Inge Berget (f.v.), kaptein Stefan Strandberg og 'Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud på pressekonferansen på Netanya stadion i Israel tirsdag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Tor Ole Skullerud har gitt spillerne beskjed om hvem som får starte mot Israel onsdag.

– Ja, jeg har tatt ut laget, men jeg forteller ikke mer enn det. Spillerne har fått vite det. De vet hvem som starter og ikke, sa Skullerud på tirsdagens pressekonferanse.

Han ville ikke si noe om det som har virket som en åpen kamp om keeperplassen. Arild Østbø har mest erfaring og har trent mest for det antatte førstelaget. Ørjan Nyland og Gudmund Kongshavn må trolig vike.

Thomas Rogne har slitt med reisesyke, mens Martin Linnes har trøblet med lyske/lår. Det betyr at forsvaret trolig består av Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg (kaptein), Fredrik Semb Berge og Vegar Eggen Hedenstad.

Ingen bekymringer

Midtbanen gir Skullerud et luksusproblem. Han må velge tre mann og kommer neppe utenom eliteseriens formspiller Stefan Johansen. Moldes Magnus Wolff Eikrem og Rennes' Anders Konradsen har også figurert i det antatte startlaget på trening.

Angrepet består av Marcus Pedersen (spiss) og Jo Inge Berget (kant). Her har det virket å være en heller åpen kamp om den siste plassen mellom Yann-Erik de Lanlay og Håvard Nielsen.

Stefan Strandberg fikk spørsmål fra israelsk presse om familiene hjemme var bekymret for spillerne med tanke på den politiske situasjonen i Israel.

– Nei, vi har ingen bekymringer. Vi kjenner den politiske situasjonen, men er blitt tatt veldig godt her. Vi har hatt det veldig fint i Tel Aviv, sa Rosenborg-stopperen.

Fullsatt stadion

Det er meldt fullsatt stadion i Netanya onsdag. Trolig blir hjemmelaget heiet fram av sine egne fans.

– Israel vil være fulle av energi. Som oss ser de fram til første kamp. De vil få mye energi på hjemmebane, men forhåpentlig får vi også et løft. Vi liker også slike kamper. Mange av våre spillere har spilt store kamper for klubb- og landslag. Jeg håper vi har erfaringer nok til å takle det, sa Skullerud.

Tidligere tirsdag gjorde Israel-trener Guy Luzon det klart at han holdt Norge som klare favoritter.

– Han bygger oss opp, ja, sa Skullerud.

– Jeg synes også Israel kan være favoritt. Vi har sett dem en del. Det blir trolig en jevn kamp. Vi har forberedt oss godt. De har et veldig godt lag, er godt organisert og sterke fysiske. Det kan ende alle veier, hevdet Skullerud.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus