Meny

Henriksen vil forlenge drømmesesongen

Markus Henriksen under landslagstreningen på Ullevaal Stadion i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen i fotball mot Albania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markus Henriksen vil ha tre poeng i Albania fredag. Så sikter han seg inn på medalje i U-EM.

Suksessen i nederlandske Alkmaar endte med cuptittel i vår. 20-åringen trengte ikke lange tiden på å bli en stamspiller i AZ.

– Det har gått over all forventning, og det har vært en kjempesesong for meg. Jeg fikk sjansen kanskje litt tidligere enn jeg hadde trodd. Så tok jeg godt vare på muligheten jeg fikk. Det har gått veldig fint og veldig fort, sier Henriksen til NTB.

Han la inn to ukers halvferie før Albania-samlingen. Trønderen vil gjerne spille fra start i VM-kvalkampen i Tirana. Her er argumentene hans.

– Jeg har gjort en god sesong, spilt bra på landslaget tidligere og føler ikke at jeg har spilt meg bort fra en plass.

Mot toppen

U-landslaget blåste sterke Frankrike av banen i omspillet. Bortekampen i regnværet i Drammen sjokkerte blaserte franskmenn.

Henriksen synes det er naturlig å snakke med ganske store ord før sluttspillet i Israel.

– Det er ikke vanlig kost at Norge er med i slike mesterskap. Jeg føler at det er litt på tide og at vi har et veldig godt kull. Alt kan skje der. Vi går så klart for medalje. Jeg synes vi har en slik bredde og kvalitet i laget. Det synes jeg vi viste da vi slo ut Frankrike. I tillegg har vi spilt veldig bra mot lag som England og Nederland osv.

– Jeg er veldig positiv på at vi kan nå langt, sier Markus Henriksen.

Må vente

Men A-landslaget gjør at han ikke får være med på EM fra starten. Norge åpner EM onsdag mot Israel. Neste kamp går mot England lørdag. Det er dagen etter Albania-oppgjøret.

Så avsluttes gruppen mot Italia tirsdag neste uke.

Ved siden av Henriksen reiser Valon Berisha, Håvard Nordtveit og Joshua King fra Albania til Israel med nattfly kort etter oppgjøret i Tirana.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus