Meny

12 og 15 års fengsel for drap i Aust-Agder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er i Aust-Agder tingrett dømt til 12 og 15 års fengsel for å ha drept Steinar Gjeruldsen (42) på Nævisdal utenfor Arendal i august i fjor.

De to mennene på 40 og 47 år nektet straffskyld for drap da saken ble behandlet i tingretten i midten av mai. Førstnevnte erkjente imidlertid straffskyld for legemsbeskadigelse med døden til følge underveis i saken.

Belastet miljø

Ifølge dommen var den drepte og de dømte en del av et belastet miljø, og de var tidvis kamerater og tidvis uvenner som følge av krangler om biler, penger og tyverier fra hverandre. Retten slår også fast at krangel om utestående penger var bakgrunnen for episoden som endte med drap. Gjeruldsen ble funnet død med en lastestropp rundt halsen.

Les også: Drapssiktede kvinner løslatt i Arendal

Aktor la ned påstand om 17 års fengsel for de to. 40-åringen er dømt til 15 års fengsel, mens 47-åringen ifølge dommen må sone 12 år.

Skjerpende

«Særlig skjerpende er måten drapet ble begått på, tidsforløpet og den frykt, dødsangst og avmakt Gjeruldsen må ha følt stadig sterkere utover i hendelsesforløpet», heter det i tingrettsdommen om 40-åringens handlinger.

– Jeg ser at begge er dømt for forsettlig drap. Det er jeg fornøyd med. Etter å ha lest gjennom dommen vil jeg gi min innstilling til Riksadvokaten når det gjelder en eventuell anke, sier statsadvokat Jostein Johannessen til Fædrelandsvennen.

I tillegg til fengselsstraffene er de to dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til hvert av Gjeruldsens to barn.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus