Meny

Elev omkom på klassetur i Andebu

En skoleelev ble tirsdag formiddag hentet opp av Trollsvann i Andebu og sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo, hvor han senere ble erklært død. Foto: Stener Kalberg (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ungdomsskoleelev fra Re kommune i Vestfold omkom tirsdag ettermiddag etter at han ble funnet livløs i Trollsvann i Andebu. Han var på klassetur da ulykken skjedde.

Politiet fikk beskjed via AMK klokken 10.28 om at det var observert en livløs person i Trollsvann. Bortimot en time senere ble gutten hentet opp av vannet og sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo.

Tilstanden til gutten ble beskrevet som kritisk da han ankom Ullevål sykehus. Han døde senere av skadene, meldte sykehuset klokken 14.15

Årsaken til ulykken var tirsdag ettermiddag ukjent og politiet igangsatte undersøkelser.

Gikk under vann

– Vi har iverksatt etterforskning. Det vi har av informasjon foreløpig, er at tre elever var ute og svømte. En av dem fikk problemer, uvisst av hvilken grunn, og gikk under vann. Det ble gjort forsøk på å finne ham, men han ble ikke funnet før dykkere kom til stedet. Han ble funnet på tre meters dyp. Det er svært dårlig sikt i vannet, opplyser lensmann Lars Reiersen i Indre Vestfold til NTB.

Det var overflatereddere fra Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) som lokaliserte gutten med vannkikkert fra en jolle. To redningsdykkere fra Oslo brann- og redningsetat hentet gutten opp, opplyser VIB på sin Facebook-side.

Kriseteam

Gutten var 17 år gammel og gikk i 10. klasse ved Revetal ungdomsskole. Skoleklassen var på tur i området.

– Alle som var til stede, ble tatt hånd om av lærere og kriseteam i Re kommune. De fikk informasjon, og foreldrene ble tilkalt for å ta vare på barna utover dagen. Resten av elevene og de ansatte ved skolen er også informert, sier Reiersen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus