Meny

– Strøm-Erichsen viser ekstremt dårlig ledelse

BEKLAGER: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier hun ikke leste hele notatet der Marinejegerkommandoen kommer med opplysninger om at de har følt seg utsatt for press og truet med ulovlig telefonavlytting. Foto: NTB scanpix Foto: Berit Roald

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, raser etter at Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) ikke tok varslerbrevet fra Marinejegerkommandoen på alvor.

Det stormer rundt forsvarsministeren etter at det ble kjent at hun ikke tok signalene da Marinejegerkommandoen (MJK) i februar skrev et langt varslerbrev om forholdene i forsvaret.

I brevet kom det frem at marinejegerne følte seg truet til å tie i debatten rundt flyttingen av spesialstyrkene til Rena, og de store endringer i strukturen rundt hvordan styrken skulle styres.

Mandag uttalte Strøm-Erichsen til ABC Nyheter at hun ikke leste hele notatet fra spesialstyrkene om hvordan de følte seg utsatt for press, og truet med ulovlig telefonavlytting

«Jeg tolket det slik at vedleggene var en oppsummering av vårt møte (som hun tidligere har hatt med spesialstyrken), og leste dem derfor ikke så grundig som jeg kanskje burde ha gjort», skrev Strøm-Erichsen og la til:

«All epost til meg blir normalt journalført og saksbehandlet av departementet. Det skjedde

REAGERER:Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, reagerer på det han mener er dårlig ledelse. Foto: StortingetREAGERER:Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, reagerer på det han mener er dårlig ledelse. Foto: Stortinget

imidlertid ikke i dette tilfellet, og eposten ble dessverre liggende. Som statsråd er imidlertid ansvaret mitt, og jeg beklager at dette skjedde».

Bakgrunn: Forsvarsministeren endrer forklaring

– Langt unna det akseptable

Unnskyldningen faller ikke i god jord hos Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen.

– Det er ekstremt dårlig gjort og ekstremt dårlig ledelse, sier han til VG.

Ellingsen mener saken hører hjemme som en kontrollsak i Stortinget, og sier videre at han har varslet partimedlemmer om at saken bør komme opp snarest.

Han reagerer kraftig på at Strøm-Erichsen ikke journalførte dokumentet, og at det har tatt for lang tid før saken ble tatt på alvor.

– Når statsråden får et brev om atferd som er så langt unna det akseptable, og så glemmer hun å journalføre det, så må det skje noe, sier han.

Les også: – Munnkurv på alle gradsnivå

Følte seg overvåket

Thor Manum, hovedtillitsvalgt i Sjøforsvaret for de organiserte i Norges Offisersforbund, sier til Bergens Tidene at han har kjennskap til to marinejegere som indirekte ble truet med avlytting.

– Jeg vet at de to som ble indirekte truet med avlytting, har hatt stor grad av bekymring. Og kommer det frem at avlytting er blitt brukt, da må det få konsekvenser, sier Manum.

ABC Nyheter har tidligere skrevet om at Stortingets ombudsmann for Forsvaret, Kjell Arne Bratli, frykter for sensur av norske generaler.

Les mer: Frykter sensur av norske generaler

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus