Meny

Solum Larsen ikke ønsket tilbake i Venstre

TILBAKE: Helge Solum Larsen får fra 1. juli automatisk tilbake sine folkevalgte verv i Stavanger og Rogaland. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykmeldingen til tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen, som i fjor ble siktet for voldtekt, går ut 1. juli. Da kan han vende tilbake til sine verv som folkevalgt. Men han er ikke ønsket av Venstre.

Klassekampen skriver tirsdag at Venstre-toppene i Rogaland planlegger comeback for Larsen i juli, halvannet år etter at at han ble siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente.

Saken ble henlagt etter bevisets stilling i oktober i fjor.

Ifølge avisen skal flere lokale Venstre-topper ha vært i tett dialog med Larsen om en mulig tilbakekomst. Den 17 år gamle jenta, som selv er partimedlem, har også vært involvert i møtene.

Avviser

Disse opplysningene blir totalt avvist av Venstre.

– Det er galt, oppspinn. Det er heller ikke riktig som Klassekampen skriver, at den unge jenta har vært involvert i møtene. Vi har ikke hatt møter med Helge med sikte på å få ham tilbake. Min tilråding til Helge er at han bør ta permisjon fra politikken, sier Gro Skartveit til Stavanger Aftenblad. Hun overtok vervet som gruppeleder i Venstres fylkestinggruppe etter at Larsen trakk seg.

Venstre ønsker ikke å gi Helge Solum Larsen tilbake paritvervene han hadde før voldtektssiktelsen. Årsaken er at partiet oppfatter saken som et alvorlig tillitsbrudd.

Folkevalgt

Partiet kan imidlertid ikke hindre at Larsen går tilbake til sine folkevalgte verv i bystyret i Stavanger, i formannskapet og i fylkestinget.

– Dette er folkevalgte verv som verken Venstre eller andre kan ta fra ham. Så sant han blir friskmeldt og ønsker det selv, kan han gå tilbake i disse vervene, sier Skartveit.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus