Meny

En person savnet etter brann i Tønsberg

MULIG DØDSBRANN: Åtte leiligheter ble totalskadd i en brann i et rekkehus på Solvang i Tønsberg natt til tirsdag. Nå fryktes en av beboerne omkommet. Foto: Peder Gjersøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person var tirsdag kveld fortsatt savnet etter at et rekkehus med åtte leiligheter brant ned til grunnen på Solvang i Tønsberg natt til tirsdag.

Politiet opplyste tirsdag morgen at de hadde kontroll på beboerne og at ingen var savnet, men tirsdag ettermiddag viste funn på stedet at en person kan ha omkommet i den kraftige brannen.

– Politiet savner en person og har gjort funn på brannstedet som tyder på at det er en person som er omkommet. Da den savnedes familie ennå ikke er varslet, kan politiet ikke oppgi kjønn eller alder på den savnede ennå, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Les også: – Urovekkende mange branner så langt i 2013

Tirsdag kveld var det fortsatt for varmt til å gå inn i den utbrente bygningen. Identifiseringsarbeidet vil derfor ta tid. De pårørende er dessuten ikke varslet ennå, opplyste operasjonssentralen i Vestfold politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Evakuert

Brannen i det kommunale rekkehuset ble meldt klokken 3.45 natt til tirsdag.

– Sju personer ble evakuert fra de brennende boligene. Seks ble sendt til legevakten for sjekk av røykskader, derfra ble tre sendt til akuttmottaket på grunn av røykskadene, sa operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Flere personer som bor i nærheten, ble evakuert på grunn av den voldsomme varmen, melder Tønsbergs Blad.

Les også: Dette er den tryggeste røykvarsleren

– Umulig å komme til

Agnar Bekkevahr, en av naboene, våknet av støy.

– Det er ekkelt å få en så stor brann så tett innpå seg. Jeg var oppe rundt halv fire, da jeg hørte rumling fra utsiden. Jeg gikk ut, og da sto huset i full fyr. Jeg vurderte å gå bort og hjelpe til, men det var umulig å komme til, forklarer Bekkevahr.

Bygningen er totalskadd, og det pågikk etterslokking på stedet til langt på dagen tirsdag. Foreløpig er det ikke avklart hva som kan ha vært årsaken til brannen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus