Meny

14 års fengsel for knivdrap i Oslo

14 års fengsel for knivdrap i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel svensk mann er dømt til 14 års fengsel for å ha drept en 45-åring på Sinsen i Oslo i fjor vinter. Retten vurderte forvaring, men en slik straff lar seg ikke gjennomføre i Sverige.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett knivstakk 27-åringen offeret 33 ganger 2. februar 2012 , skriver Dagbladet.

To andre menn fikk lettere knivskader da de sammen med en kvinne var vitner til drapet, som den tiltalte underveis i rettssaken erkjente straffskyld for.

Les også: Svensk 26-åring tiltalt for drap i Norge

I dommen, som falt i Oslo tingrett torsdag, heter det at 27-åringen stakk seg selv i armen og truet de andre tilstedeværende til å forklare at en ukjent mann hadde angrepet dem alle. Bakgrunnen for knivstikkingen skal ha vært krangel om betaling for en hund.

Den svenske mannen er dømt for vold flere ganger i hjemlandet, første gang som 16-åring. Retten kom til at bakgrunnen hans skulle tilsi en forvaringsdom, men fordi en slik dom ikke lar seg sone når mannen overføres til Sverige, ble straffen fengsel, slik aktor la ned påstand om.

Les også: 

Tre siktet for falsk forklaring i Sinsen-drapet

Mann knivdrept i leilighet

Mann knivdrept på Sinsen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus