Meny

Spent og optimistisk Drillo tror på seier

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er spent, men også optimist før den svært viktige Vm-kvalifiseringskampen mot Albania i Tirana fredag. Drillo tror på tre poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil Olsen er spent, men han er også optimist og tror på tre poeng i den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania fredag.

– Det er en veldig viktig kamp, så det er klart jeg er spent, men det er også to lag som kjenner hverandre godt, og for første gang på lenge skal vi ut mot samme motstander to ganger på rad.

– For å vinne blir det viktig hvordan vi opptrer offensivt, sier Drillo til NTB.

Les også: Mourinho klar for Chelsea

I mars ble det 0-1 på Ullevaal stadion, og Drillo legger ikke skjul på at det er et av de aller sureste nederlagene han har opplevd som norsk landslagssjef, men både han og spillerne er revansjlystne, og derfor mener han sjansene til å ta alle poengene i Tirana er store.

– Jeg vil ikke si at VM-sjansen er helt borte dersom vi skulle gå på et nytt tap, men da må vi nok innse at sjansen til å kapre førsteplassen i gruppen er ute, mener Drillo.

Han samlet laget mandag ettermiddag. Nå blir det tre intensive dager med trening før avreise og kamp i og mot Albania.

Første uten Riise

Kampen mot Albania blir den første uten John Arne Riise. Han har gitt beskjed om at han ikke lenger vil satse på landslaget etter 105 spilte kamper siden debuten i 2000.

– Det ligger ingen dramatikk i at John Arne ikke lenger vil spille på landslaget. Han har gitt en grei begrunnelse for det, noe jeg respekterer. Selvsagt har jeg tenkt på hvem som kan erstatte ham som venstre back. Det tror jeg ikke blir så vanskelig defensivt, men jeg tror kanskje vi kommer til å tape litt offensivt på at han ikke er med lenger, mener Drillo.

Han sier også at nøkkelen til seier i Tirana fredag ligger i det offensive spillet.

– Vi ble jo ikke rundspilt på Ullevaal sist. Det var mye som funket i den forrige kampen mot Albania, men vi skapte for lite. Derfor er det først og fremst offensivt og i angrep vi må sette inn støtet, mener Drillo.

Skjerping

– Vi må passe på å spille strukturert og godt i forsvar og ikke slippe albanerne til særlige mange sjanser. I tillegg må vi være flinke til å ta vare på sjansene våre når de kommer. Vi må ta de mulighetene vi får, sier Drillo.

Han sier også at det gjelder ikke å komme bakpå, for i alle de fem VM-kvalifiseringskampene som er spilt har Norge ligget under.

– Vi må skjerpe oss, særlig på dødballene, slik at vi ikke kommer bak i målprotokollen. Klarer vi det er sjansene store for full pott, mener Drillo.

Han har tatt veteranen Kjetil Wæhler inn i troppen sammen med Ardian Gashi.

– Kjetil Wæhler har spilt solid for IFK som er et virkelig godt lag. Derfor er han med i troppen, og det kan godt hende han er i startelleveren, selv om jeg ikke vil si verken det ene eller det andre om det nå.

– Gashi spiller også på et topplag i svensk fotball, og det er sammen begrunnelse for uttaket av ham som det er med Wæhler, sier Egil Olsen. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus